Menu Sluiten

Wastafels


Wastafels

Kenmerken wastafels.

Een wastafel, ook bekend als een gootsteen of bassin, is een komvormige sanitaire voorziening die wordt gebruikt voor het wassen van handen, afwas en andere voorwerpen.

Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals keramiek, porselein, steen en roestvrij staal, en kunnen worden gemonteerd op een aanrecht, muur of voetstuk.

Het plaatsen van een mooie wastafel geeft je badkamer een nieuwe en mooie uitstraling.

Een wastafel, wasbak of lavabo is een bak of kom gemaakt van porselein, glas, metaal, natuursteen of kunststof die is bedoeld om water in op te vangen.

Sommige wastafels hebben ook een ingebouwd aanrecht of badmeubel. Ze zijn te vinden in badkamers, keukens en andere ruimtes in een huis of gebouw.

Veel wastafels hebben een gat in het bovenste, horizontale gedeelte dat bedoeld is om een kraan in te monteren. Vaak wordt voor een mengkraan gekozen die met flexibele buizen of slangen op het koude en warme water wordt aangesloten. Er is een breed spectrum aan designkranen leverbaar voor deze toepassing. Bij sommige wordt de uitloop los van het kraanhuis gemonteerd, met name bij types voor muurmontage.

Het afvoergat kan desgewenst met een stop worden afgesloten, zodat er water in de kom kan blijven staan. Dit kan zowel een losse rubberen stop zijn als een geïntegreerde voorziening, waarvan de bediening zich dan in of bij de kraan bevindt.

De grotere wastafels worden toegepast in een douche, een badkamer of slaapkamer.

De kleinere in een garage of toilet. In deze gevallen levert de kraan meestal alleen koud water en spreekt men eerder van een fonteintje. Er bestaan ook dubbele wastafels die meestal hun toepassing kennen in een iets grotere badkamer en perfect is voor grote gezinnen.

Een dubbele wastafel voorkomt wachtrijen in de badkamer en bespaart tijd als u met meerdere familieleden de wasbak wilt gebruiken.

Info over wastafels

Vragen over Wastafels

Een wastafel of lavabo dient niet enkel mooi te zijn maar vooral praktisch.

Hou er rekening mee dat je een wastafel kan combineren met verschillende badkameraccessoires.

Aarzel zeker niet om advies te vragen aan je badkamer specialist bij de keuze van je wastafel.

Meer info over wastafels nu op detremmerie.be.

Tags

Aanbeveling Wastafels | Aanbod Wastafels | Advies Wastafels | Bedrijven Wastafels | Diensten Wastafels | Expert Wastafels | Handelaars Wastafels |